søndag den 6. oktober 2013

(2) Ugens realisering: Der er MEGA mange regler

#2 Der er MEGA mange regler

Tror du at du skal til USA og til vilde fester, ikke lave en skid i skolen og danse paa bordene til lunch? Saa kan du godt tro om igen! Det amerikanske skolesystem og samfund er fyldt med regler og restriktioner for de unge. Nogle regler vil du forstaa, og andre vil du synes er helt hul i hovedet. Eksempler paa regler (ikke alle er fra min skole)


  1. Du skal have et hall pass for at forlade dit klasselokale. Så hvis du bare skal ud og fylde din vandflaske op eller på toilettet skal din lærer skrive under på det og skrive hvornår du er gået og hvornår du er kommet tilbage.
  2. Du har mellem 3 og 8 minutter til mellem hver klasse til at komme fra klasse til klasse, og hvis du kommer for sent er du "tardy" hvilket basically er et fancy ord for late. 
  3. Paa min skole maa man kun have 4 tardies om aaret. Hvis man faar mere, kommer man til saadan noget militaerdisciplin.
  4. Nogle skoler maa man kun gaa paa toilettet i timerne et vis antal gange om aaret. Har hoert en der kun maatte tre gange hvert semester. På min skole må vi dog så meget vi vil, men min lærer i første block lader ikke folk gå med mindre det er en emergency da hun siger vi har nok tid før skole til at gøre det.
  5. Paa min skole maa man kun have 4 fravaersdage om aaret, og hvis du har mange kommer du i loerdagsskole eller sådan noget. Hvis man er forkoelet og er hjemme i en uge eller whatever skal man til laegen og betale for en laegeerklaering.
  6. Nogle laerere er mega strenge. I min foerste block maa man fx ikke spise eller drikke andet end vand paa flaske fordi hun siger at det klistrer paa gulvene. 
  7. Nogle laerere er meget strenge med brug af mobiltelefoner, men andre er ikke. Hvis du bruger den meget og den bliver konfiskeret mange gange, kan du risikere ikke at maatte tage den med resten af aaret. Men her er de fleste meget saadan "whatever", bare man ikke bruger den konstant og mens de taler.
  8. Hvis du skal hjem til nogen for foerste gang skal du regne med, at deres foraeldre vil snakke med dine vaertsforaeldre foerst og nogle vil endda moede dem foerst
  9. Man kan ikke selv tage hjem fra skole selv hvis man bor lige over for skolen. Dine værtsforældre skal komme og skrive under på at du er taget tidligere hjem. 
  10. Generelt skal du bare altid spoerge om lov til ting foerst og mange amerikanske foraeldre kraever at vide alt om hvor du er, hvem det er med, hvad du laver og hvornaar du er hjemme osv. (dermed ikke sagt at alle er saadan, men saadan er der mange herovre der er)
  11. Bandeord er totalt forbudt. Hvis du siger fuck skal du regne med at laereren bliver MEGA sur og maaske bliver du endda sendt ned til inspektøren
Håber ikke at jeg fik skræmt jer væk eller noget. Men jeg blev selv overrasket over hvor mange regler der var, så nu bliver I i det mindste ikke overraskede, haha.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar